Wie is Ilse?

Rond 2000 vond ik in een oude doos een aantal tekeningen van mijzelf die door de jaren heen waren getekend.

Veel  fantasiebomen, bloemen, vogels en mooie panden…..zo’n stapeltje die je aan (bijna) niemand laat zien. En degene die ze op een dag zag vroeg direct of ik ze wilden ophangen ergens tijdens een opening. En dat is iets van jezelf blootgeven….eng! Na een schop onder mijn kont van manlief durfde ik ….en dat was het begin.

Paar lesjes hier en een cursus daar om meer uitdrukking te kunnen geven aan mijn fantasie en vooral veel met de kwast in de weer. Het onderwerp was altijd makkelijk…..vogels!!! Ik laat mij inspireren door de natuur en in vogels zie ik persoonlijkheden. Hun heerlijke vliegen voelt als vrijheid. Eigenlijk gaat schilderen vanzelf als ik mijn hart maar volg….toegeef aan de behoefte van veel kleur…wat humor…vrolijkheid en een soort van knipoog naar het leven.
Een schilderij is pas af als het een feestje is geworden. Ik schilder met acrylverf op doek.